Apteekkiuudistus saa tukea SDP:n puheenjohtajaehdokkailta

Kesällä 2015 aloitimme Antero Vartian kanssa kampanjan Suomen apteekkilupajärjestelmän uudistamiseksi. Totesimme tuolloin että Suomen apteekkijärjestelmä on kallis kuluttajille, tuottaa kohtuutonta etua muutamille apteekkiluvan haltijoille ja on epäreilu alalle haluavia kohtaan. Nykyjärjestelmän vuoksi suomalaiset maksavat liian paljon lääkkeistään, mikä rankaisee erityisesti pienituloisia ja sairaita.

Tällä viikolla Helsingin Sanomien järjestämässä SDP:n puheenjohtajatentissä kaikki kolme SDP:n puheenjohtajaehdokasta ilmoittivat haluavansa uudistaa apteekkialan sääntelyä. Kun kilpailua lisäävällä uudistuksella on näin vahva tuki perinteisesti markkinoihin epäilevästi suhtautuvan SDP:n johdossa, on hämmästyttävää että porvarihallitus ei saa uudistusta aikaiseksi.

Puolentoista vuoden ajan olemme Anteron kanssa puhuneet ja kirjoittaneet aiheesta kerta toisensa perään ja tietoisuus nykyjärjestelmän epäkohdista on kasvanut huimasti. Asian nouseminen esille SDP:n puheenjohtajatentissä keräten kannatusta ehdokkailta kertoo kuinka pitkälle ollaan tultu. Meidän kampanjamme tulee jatkumaan kunnes laki saadaan uudistettua.